Κ. Παρθένης : Βιέννη, Παρίσι, Αθήνα : Ακαδημία Καλών Τεχνεν Βιέννης, 28 Απριλίου-14 Μαΐου 1995 - Χρήστου, Χρύσανθος, 1922-2016 (Βιέννη. Το εργαστήριον της νέας των Γραικών φιλολογίας, 1995)
Μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της ελληνικής ζωγραφικής του 20ού αιώνα, που επέβαλαν τη μορφοπλαστική ελευθερία στην ελληνική τέχνη.