Οι βιβλιοθήκες και ο ρόλος τους - Οικονόμου, Βασίλης Ι. (Ατραπός, 2004)
Ποιά είναι η φύση και ο ρόλος του παιδικού βιβλίου; Ποιά είναι η έννοια και ο ρόλος της βιβλιοθήκης; Πως αναπτύσσεται η φιλαγνωσία; Ποιοί πρέπει να είναι οι στόχοι της σχολικής βιβλιοθήκης και της βιβλιοθήκης τάξης; Ποιός είναι ο ρόλος του βιβλιοθηκάριου στη βιβλιοθήκη; Σ'αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει απάντηση η παρούσα εργασία και για το λόγο αυτό αποτελεί πολύτιμο απόκτημα για κάθε γονιό, δάσκαλο, συγγραφέα, βιβλιοθηκάριο. Αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για όποιον ενδιαφέρεται να φερει σ'επαφή το παιδί με το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.