Παρεκκλίσεις πολιτικής συμπεριφοράς και σύνταγμα : πολιτικό έγκλημα, τρομοκρατία, πολιτικό άσυλο, έκδση - Λοβέρδος, Ανδρέας (Εξάντας, 1988)
Η ένταση με την οποία εμφανίστηκε η τρομοκρατία στη δυτική Ευρώπη τη δεκαετία του ΄70, με την ποικιλία μάλιστα των αποχρώσεών της (κρατική, εναντίον του κράτους, πρακτική θρησκευτικών κινημάτων κ.ο.κ.), επέβαλε την κατάταξή της στο αντικείμενο των κοινωνικών επιστημών· και η θέσπιση των σχετικών με την καταστολή της τρομοκρατίας νομοθετημάτων σε κρατικό, διεθνές ή υπερεθνικό επίπεδο, έδωσε την αφορμή στην επιστήμη να επιχειρήσει τον προσδιορισμό των κοινωνικοπολιτικών της διαστάσεων και να την αξιολογήσει δικαιικά. Κομβικό σημείο των επιστημονικών εγχειρημάτων ήταν η αποπολιτικοποίηση της τρομοκρατίας, που αποτελούσε το θεμέλιο λίθο όλων των δικαιικών της ρυθμίσεων.