Ο διαχρονικός δάσκαλος - Λυκιαρδοπούλου, Κλαίρη (Μέγας Σείριος, 2002)
Με μορφή διηγημάτων η συγγραφέας μιλά για όλα όσα μαθαίνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Δίνει στοιχεία από την παιδική μας ηλικία, τότε που η φαντασία, το παιχνίδι και η μεγάλη ευαισθησία είναι γνωρίσματά μας. Περιγράφει, για παράδειγμα, τη χαρά του παιδιού όταν κάνει τα πρώτα βήματά του. Παρομοιάζει κατόπιν τη χαρά του με την ελευθερία που νιώθει ο ενήλικας όταν ξεπερνά δύσκολες καταστάσεις.