Ολυμπιακοί αγώνες : αναφορές, προσεγγίσεις - Κιουμουρτζόγλου, Ευθύμης (Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, 2001)
Το περιεχόμενο του βιβλίου "Ολυμπιακοί αγώνες, αναφορές - προσεγγίσεις" αναφέρεται σε μια σειρά θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ωστόσο ο τίτλος του μαρτυρεί και τη σκοπιά υπό την οποία προσεγγίζονται τα θέματα αυτά. Πρόθεση των συγγραφέων ήταν να διευκολύνουν, κατά το δυνατόν, τη μύηση των εκπαιδευτικών σε θέματα Ολυμπισμού μέσα από την ανασύνθεση, την ανάπλαση, ακόμη και την "κατασκευή" της εικόνας των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιχειρούν, επίσης, επισημαίνοντας και διερευνώντας θέματα που έχουν καίρια σημασία για την κατανόηση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, να παρουσιάσουν την εξέλιξή τους από την αναβίωσή τους και έπειτα. Το υλικό που περιλαμβάνεται στο βιβλίο ταξινομείται σε πέντε ενότητες: α. Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες β. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες γ. Προβλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων δ. Κοινωνική διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων ε. Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.