Chrysa cycladic books 1957-1962 = Chrysa κυκλαδικά βιβλία 1957-1962 : 2 Ιουνίου-30 Σεπτεμβρίου 1997 (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ίδρυμα Νικολάου Π. Γουλανδρή, 1997)
Με τη Χρύσα μας συνδέει μια πολύ παλιά φιλία, από τη δεκαετία του 1960, την εποχή που ανέτειλε στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Νέας Υόρκης. Η πρωτότυπη και πρωτοποριακή δημιουργία της "Νέον Φως" έκαμε τη νεαρή γλύπτρια διάσημη στην Αμερική και γνωστή σε όλον τον κόσμο της τέχνης. Πριν από μερικά χρόνια, τα "Κυκλαδικά Βιβλία" με εντυπωσίασαν για την απλότητα και την αρμονική τους σύνθεση και της πρότεινα να εκτεθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, γιατί, ασφαλώς, δεν είναι άσχετα με τα ομώνυμα πανάρχαια μαρμάρινα ειδώλια των ανώνυμων Κυκλαδιτών. Η πρόσφατη μετάπλαση των "Κυκλαδικών Βιβλίων" από τον εφήμερο, φθαρτό γύψο στο αιώνιο μάρμαρο ταιριάζει ακόμη περισσότερο με τα εκθέματα και το πνεύμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Γι' αυτό και με χαρά παρουσιάζουμε αυτήν την έκθεση.