Από τον φορμαλισμό στον μεταδομισμό - Selden, Raman; Πεχλιβάνος, Μίλτος, 1965-; Χρυσανθόπουλος, Μιχάλης, 1952- (Ιστορία της θεωρίας της λογοτεχνίας = The cambridge history of literary criticism ;, 2004)
Η εννεάτομη σειρά αποτελεί μια συνολική ιστορική επισκόπηση της κριτικής της λογοτεχνίας του δυτικού κόσμου, από την κλασική αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο 8ος τόμος που εγκαινιάζει τη σειρά, πραγματεύεται τις θεωρίες της λογοτεχνίας του τελευταίου αιώνα, επιλέγοντας να παρουσιάσει τον θεωρητικό στοχασμό από τον ρωσικό φορμαλισμό και τη δομιστική κληρονομιά του στις σύγχρονες γραμματολογικές σπουδές έως τη μεταδομική στροφή προς τον αναγνώστη.