Η παραμυθία της καθ' ημάς ζωγραφικής - Κόρδης, Γιώργος Δ., 1956- (Αρμός, 2001)
Σχόλια του Γιώργου Κόρδη για την βυζαντινή ζωγραφική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τέχνης. Επίσης παραθέτονται κάποια αντιπροσωπευτικά έργα του.