Παλιννόστηση αισθήσεων : αντίληψη και μνήμη ως υλική κουλτούρα στη σύγχρονη εποχή - Σερεμετάκη, Κωνσταντίνα Νάντια (Η ανθρωπολογική όψη, 1996)
Τι έχει συμβεί στις αισθήσεις και τις αισθητήριες δυνάμεις που διαμορφώνουν τον πολιτισμό, τη μνήμη και την ταυτότητά μας; Τι συμβαίνει όταν η αντίληψη και η μνήμη παγκοσμιοποιούνται μέσω διεθνικών μέσων και ομοιογενοποίησης της υλικής εμπειρίας; Ποιες είναι οι πολιτικές συνέπειες από την ιεράρχηση της αισθητήριας αναπαράστασης; Τι συμβαίνει στο σώμα στη σύγχρονη εποχή; Ποιος ο ρόλος της τηλεόρασης σε όλα αυτά; Του κινηματογράφου; Της ΕΟΚ; Τι έχει να μας πει μια ανθρωπολογία των αισθήσεων σε ελληνικά πλαίσια;