Αντεπίθεση πυρών : λόγοι για την ενίσχυση της αντίστασης ενάντια στη νεοφιλελεύθερη εισβολή - Bourdieu, Pierre, 1930-2002 (Liber/Λόγοι δράσης, 1998)
Αποφάσισα να συγκεντρώσω προς έκδοση τα, κατά μεγάλο μέρος αδημοσίευτα μέχρι τώρα, κείμενα που ακολουθούν, επειδή έχω την αίσθηση ότι οι κίνδυνοι ενάντια στους οποίους εξαπολύθηκε η αντεπίθεση πυρών, την επενέργεια της οποίας η έκδοση αυτή θα ήθελε να παρατείνει, δεν είναι ούτε μεμονωμένοι ούτε περιστασιακοί, καθώς και ότι οι συγκεκριμένοι λόγοι, ακόμη και αν εκτίθενται περισσότερο, σε σύγκριση με τα μεθοδικώς ελεγχόμενα και επεξεργασμένα γραπτά, στο ενδεχόμενο ασυμφωνιών, λόγω της ποικιλότητας των εκάστοτε συγκυριών, θα μπορέσουν ωστόσο να παράσχουν χρήσιμα όπλα σε όλους όσοι προσπαθούν να αντισταθούν στη νεοφιλελεύθερη μάστιγα.. Πρόλογος: Νίκος Παναγιωτόπουλος