Οδηγός για τους μεγάλους πίνακες ζωγραφικής : για την κατανόηση της δυτικής τέχνης - Lodwick, Marcus (Κοχλίας, 2003)
-Ποιος μεταμόρφωσε τη Δάφνη σε δέντρο; -Ποιος φιλοξένησε και περιποιήθηκε τον Αινεία στο Παλλάντιο; -Πού μπορεί να δει κανείς την εκδίωξη του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο; Τις απαντήσεις σ' αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα μπορείτε να βρείτε σ' αυτό τον απαραίτητο οδηγό πληροφοριών για περισσότερες από 150 από τις σημαντικότερες μορφές που απεικονίζονται στους μεγάλους πίνακες της τέχνης της Δύσης. Από τον Αχιλλέα μέχρι τον Ζέφυρο και από τον Αβραάμ μέχρι το Ζαχαρία, ο "Οδηγός για τους μεγάλους πίνακες ζωγραφικής" παρέχει πλήθος πληροφοριών για τους ήρωες της κλασικής αρχαιότητας και τις βιβλικές μορφές απαραίτητων για την ολοκληρωμένη εκτίμηση των πινάκων. Κάθε μορφή που παρουσιάζεται συνοδεύεται από ένα αντιπροσωπευτικό έργο τέχνης στο οποίο απεικονίζεται το εν λόγω πρόσωπο. Χάρη στα ειδικά πλαίσια με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν πολλούς από τους δημοφιλέστερους πίνακες της δυτικής τέχνης, τις βιβλιογραφικές παραπομπές και την εύληπτη και εύχρηστη διάταξη κειμένου-εικόνων, το βιβλίο που κρατάτε είναι περιεκτικό και συγχρόνως πρακτικό, ένας πολύτιμος οδηγός για επισκέψεις σε πινακοθήκες και μουσεία και ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για το σπίτι.