CIA κατά ΤΣΕ - Cupull, Adys (Σύγχρονη Εποχή, 1997)
Σ΄ αυτό το βιβλίο, παρουσιάζονται για πρώτη φορά με απόλυτο σεβασμό στα γεγονότα, οι λεπτομέρειες της σύλληψης του Τσε, οι τελευταίες ώρες του, ποιοι και πώς πήραν την απόφαση για τη δολοφονία του, πιθανά μέρη που τον έθαψαν, οι επιπτώσεις του εγκλήματος, το παρελθόν των πρακτόρων της CIA κουβανικής καταγωγής. Παρουσιάζονται οι αντιθέσεις στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης της Βολιβίας, η έκδοση στην Αβάνα του "Ημερολογίου του Τσε στη Βολιβία", όπως και η σύγκρουση και οι συνέπειες που αυτή προκάλεσε στη Λα Πας, ο λόγος που έλειπαν 13 σελίδες στην πρώτη έκδοση του Ημερολογίου και ο ρόλος που έπαιξε ο δρ. Αντόνιο Αργέδας στην παράδοση των αντιγράφων στην Κούβα.