Γρηγόριος Ξενόπουλος 1867-1951 : δεν αγαπώ τα σύννεφα και τα σκοτάδια - Πάτσιου, Βίκυ, 1956- (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, 2001)
"Δεν αγαπώ τα σύννεφα και τα σκοτάδια" Ένα λέυκωμα 48 σελίδων στον Γρηγόριο Ξενόπουλο που εκδόθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από το θάνατό του. Τη φιλολογική επιμέλεια του λευκώματος είχε η Βίκυ Πάτσιου και την καλλιτεχνική επιμέλεια η Βάσω Αβραμοπούλου. Το λεύκωμα περιλαμβάνει αναλυτικό χρονολόγιο της ζωής του Γρηγορίου Ξενόπουλου, πλήρη εργογραφία, ανθολόγιο από το λογοτεχνικό του έργο (αποσπάσματα των έργων "Μαργαρίτα Στέφα", "Στέλλα Βιολάντη", "Ο τρελός με τους κόκκινους κρίνους", "Λάουρα", "Η διασκεδαστική τέχνη"), αποσπάσματα κριτικών για το έργο του (Κ. Παλαμά, Ά. Τερζάκη, Α. Καραντώνη, Κ. Θ. Δημαρά, Π. Δ. Μαστροδημήτρη) και επιλογή βασικής βιβλιογραφίας με όλα τα σημαντικά δημοσιεύματα για το έργο του, μελέτες, άρθρα, κριτικές ("Χρονολόγιο εκδόσεων, μελετών και παραστάσεων των έργων του 1951-2001"). Είναι εικονογραφημένο με σχέδια και πίνακες, χειρόγραφα, εξώφυλλα εκδόσεων και φωτογραφίες.