Ηλίθιοι λευκοί : και άλλες θλιβερές δικαιολογίες για την κατάσταση της Αμερικής - Moore, Michael (Αιώρα, 2004)
Μία αποκαλυπτική σάτιρα της σύγχρονης Αμερικής που εκφράζει την αγωνία ενός λαού μπροστά στή μοίρα του. Ο πληθωρικός Μάικλ Μουρ καταγγέλλει με ανατρεπτικά χιούμορ τις πληγές ιης χώρας: τον αναλφαβητισμό το ρατσισμό, τήν ελεύθερη κυκλοφορία των όπλων, τη θανατική ποινή, την οικονομική εξαθλίωση μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά και την αλαζονική και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπους. Καυστικό... τα λέει έξω από τα δόντια.