Δημοκρατία σε τιμή ευκαιρίας - Palast, Greg (Έρευνα, σκέψη, γνώση, 2003)
Η παγκοσμιοποίηση αφορά το ελεύθερο εμπόριο και την παροχή βοήθειας στους φτωχούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι μια ευεργετική δύναμη. Ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους κερδίζει τις εκλογές. Σωστά; Τελείως λάθος. Και ο Γκρεγκ Πάλαστ, ένας από τους μεγαλύτερους ρεπόρτερ στον κόσμο, έχει βρει τα έγγραφα που το αποδεικνύουν, αφιερώνοντας τα τελευταία πέντε χρόνια στην ανακάλυψη των όσων πραγματικά συμβαίνουν στην πολιτική και τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα Βρετανίας και Αμερικής. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει πώς ο Τζορτζ Μπους έκλεψε την Προεδρία, πώς οι Νέοι Εργατικοί εκπορνεύτηκαν στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, και πώς μια συμμαχία διαμεσολαβητών, κακοποιών και ηλιθίων ακαδημαϊκών έχουν κάνει τον κόσμο ασφαλή για το διεθνές κεφάλαιο και τελείως ανασφαλή για τους ανθρώπους, συνθέτοντας σε ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα όλα όσα ξέρετε ή νομίζετε ότι ξέρετε.