Παραδοσιακή μοντέρνα ποίηση : στοιχεία, τεχνικές, διδασκαλία - Σακελλαρίου, Χάρης Ν., 1923-2007 (Πατάκης, 2003)
Με το βιβλίο τούτο, επιχειρείται ο διαχωρισμός των στοιχείων που διαφοροποιούν τη παραδοσιακή από την μοντέρνα ποίηση. Ο μελετητής και ο ταγός της Παιδείας θα βρουν τις σελίδες του ότι χρειάζονται για μια πιο αποτελεσματική και πιο ουσιώδη διείσδυση στο χώρο αυτό, που τόσο ξεφεύγει από τα χέρια τους. Θα δουν τι είναι ρυθμός, μέτρο, ομοιοκαταληξία, χασμωδία κτλ. και ποια στοιχεία συνθέτουν την αληθινή ποίηση.