Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Το σύγχρονο παραμύθι, 2000)
Γιατί οι τυμπανιστές παίζουν τελίτσες στις καταπακτές; Γιατί οι ναύαρχοι αλλάζουν χρώμα και οι στρατηγοί μασκαρεύονται σε μπαλαρίνες και τσαχπίνες κολομπίνες; Επειδή ψάχνει να τους βρει μια παράξενη και υπέροχη φάλαινα. Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο!