Βίος και λόγοι - Πορφύριος, Μοναχός, 1906-1991 (Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, 2004)
Το βιβλίο αυτό, το οποίο εκδίδεται από την αδελφότητα της Μονής Χρυσοπηγής, περιέχει το “πολυτίμητον μύρον” του βίου και του λόγου του μακαριστού Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου και είναι σημαντική προσφορά προς την Εκκλησία και τον σύγχρονο άνθρωπο. Αποτελεί ένα απαραίτητο εγχειρίδιο ειδικά για φοιτητές που αναζητούν γερά πνευματικά θεμέλια. Αγγίζει θέματα καθημερινά και ωθεί τον αναγνώστη σε μια άλλη, ανώτερη οπτική.