Η γοητεία των μαθηματικών : τρεις συζητήσεις με το κοινό πρώτοι αριθμοί, διοφαντικές εξισώσεις, στοιχειώδης τοπολογία - Lang, Serge (Κάτοπτρο, 2003)
Τρεις συζητήσεις με το κοινό: Πρώτοι αριθμοί, διοφαντικές εξισώσεις, στοιχειώδης τοπολογία Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι τρεις συζητήσεις που είχε με το κοινό ο παγκοσμίως διακεκριμένος μαθηματικός Serge Lang κατά τις επισκέψεις του στο Palais de la Decouverte του Παρισιού. Ο ίδιος δήλωσε: "Το να κάνω Μαθηματικά με μη ειδικούς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα είχε τόσο θεαματικά αποτελέσματα". Στις σελίδες του βιβλιου παρακολουθούμε πώς ο Lang, με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία, κατορθώνει να αναλύσει σημαντικά ζητήματα των Μαθηματικών -τους πρώτους αριθμούς, τις διοφαντικές εξισώσεις, τα μεγάλα προβλήματα της γεωμετρίας και του χώρου-, να μεταδώσει κάτι από τη βαθύτερη γοητεία τους και να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει τον ίδιο ενθουσιασμό που συνεπήρε το ακροατήριο αυτού του πεπειραμένου δασκάλου. Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Χρήστος Κουρουνιώτης.