Η ουσία της Γιόγκα : η φιλοσοφία και η πρακτική της Γιόγκα από την αρχαία εποχή των Βεδών μέχρι τις μέρες μας - Feuerstein, Georg (Εσωτερική αναζήτηση, 2003)
Ο Γκέοργκ Φοϊερστάιν, ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της Γιόγκα στον κόσμο, και η Ζανίν Μίλερ, που έχει διακριθεί για τα εύστοχα σχόλιά της στη Ριγκβέντα, συνδυάζουν εδώ την πολύτιμη εμπειρία τους, για να προσφέρουν μια βαθύτερη θεώρηση στο θέμα της ανάπτυξης της γιογκικής σκέψης διά μέσου των αιώνων και στην επισήμανση των ομοιοτήτων της με το χριστιανικό μυστικισμό του Μάιστερ Έκχαρτ. Δύο από τις μελέτες, η μία σχετικά με την ουσία της Γιόγκα και η άλλη σχετικά με το νόημα του πόνου στη Γιόγκα- έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ερευνητές της Γιόγκα, γιατί διασαφηνίζουν τις επικρατούσες παρανοήσεις και παρέχουν ένα ιδεολογικό πλαίσιο για πολλές από τις μελέτες που θα ακολουθήσουν στο τομέα αυτό. Το συγκεκριμένο έργο παρέχει στους νέους αναγνώστες την ευκαιρία να μοιραστούν μερικές από τις σημαντικές αντιλήψεις των συγγραφέων για τη βεντική και την κλασική Γιόγκα, καθώς και τη βαθιά πεποίθησή τους ότι αυτή η αρχαία παράδοση είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την ορθή κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης.