Ένας μικρός ήρωας : διηγήματα - Dostoyevsky, Fedor Mihajlovic, 1821-1881 (Ξένη λογοτεχνία, 2003)
Η ενηλικίωση μέσα από την απώλεια της παιδικής αθωότητας, ο ονειροπόλος που, αποκομμένος από την πραγματικότητα, οραματίζεται μια ουτοπική κοινωνία, η απογοήτευση από την σκληρότητα των ανθρώπων αλλά και η βαθιά πίστη στην ουσιαστική καλοσύνη τους, είναι τα χαρακτηριστικά θέματα που διατρέχουν τα διηγήματα αυτά της ώριμης εποχής του συγγραφέα και παρουσιάζονται εδώ σε νέα, σύγχρονη μετάφραση.