Η γυναίκα στον Ιπποκράτη : διαβάζοντας το γυναικείο σώμα στην αρχαία Ελλάδα - King, Helen, 1957- (Έλλην, 2000)
Το βιβλίο Η Γυναίκα στον Ιπποκράτη δείχνει πώς οι αρχαίοι Έλληνες θεραπευτές ερμήνευαν τα σημάδια που έδιναν τα σώματα των ασθενών τους, υποστηρίζοντας ότι η ιατρική βασιζόταν σε ιδέες σχετικά με τις γυναίκες και τα σώματά τους οι οποίες προέρχονταν από το μύθο και από την τελετουργία.