Πολιτική ψυχολογία - Stone, William F. (Ελληνικά Γράμματα, 2002)
Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται για πρώτη φορά ένα νέο πεδίο επιστημονικής αναζήτησης τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο. Η πολιτική ψυχολογία εξετάζει τους αμιγώς ψυχολογικούς αλλά και τους κοινωνικά προσανατολισμένους παράγοντες που επηρεάζουν την πολιτική συμπεριφορά ατόμων και ομάδων (π.χ. πολιτική κοινωνικοποίηση, συμμετοχή σε πολιτικούς σχηματισμούς, πρόθεση για ψήφο, παραχώρηση ψήφου, ηγεσία κλπ.), καθορίζοντας τελικά την ιστορία της ανθρωπότητας, όπως αυτή γράφτηκε στο παρελθόν αλλά και όπως θα προκύψει στο μέλλον. [...]