Μεθοδολογία της επιστημονικής σκέψης και έρευνας : πως γίνεται η επιστημονική έρευνα και πως γράφεται μια επιστημονική εργασία - Θεοφανίδης, Σταύρος (Μπένου, 1998)
Στο βιβλίο αυτό προσφέρεται μια σειρά μαθημάτων για τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις στην επιστημονική σκέψη, τη μέθοδο έρευνας και τη συγγραφή επιστημονικής εργασίας. Τα μαθήματα απευθύνονται στους πρωτοετείς σπουδαστές και τους νεότερους ερευνητές ως συνδρομή στη βαθύτερη μελέτη και έρευνα των επιστημονικών κλάδων, με τους οποίους γνωρίζονται και επιλέγουν να εξειδικευθούν.