Κύκλωψ - Ευριπίδης, 480-406 π.Χ. (Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, 2002)
Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη είναι το μοναδικό σατυρικό δράμα που σώζεται ολόκληρο. Στο συγκεκριμένο έργο ο Ευριπίδης δραματοποιεί τα γεγονότα της ραψωδίας ι της Οδύσσειας, όπου ο Οδυσσέας παγιδεύεται στη σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου.