Η ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης : θεσμικές, πολιτικές και οικονομικές πτυχές - Μαραβέγιας, Ναπολέων Ν., 1955-; Τσινισιζέλης, Μιχάλης Ι., 1955- (Βιβλιοθήκη ευρωπαϊκών θεμάτων, 1999)
[...] Το συλλογικό αυτό βιβλίο προσπαθεί να συμβάλλει στην προσπάθεια κατανόησης των πολιτικών και οικονομικών δεδομένων στο χώρο του "ευρωπαϊκού γίγνεσθαι", το οποίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Επιχειρεί μια αποτίμηση της μέχρι σήμερα κατάστασης, ενώ ταυτόχρονα προχωράει σε μια συζήτηση των προοπτικών ενόψει της διαδικασίας αναθεώρησης της Συνθήκης της Ε.Ε. Θα μπορούσε να θεωρηθεί συνέχεια μιας προηγούμενης -συλλογικής επίσης- έκδοσης, με τίτλο "Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Θεωρία και πολιτική", και με τους ίδιους επιμελητές· έκδοση που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θεμέλιο το 1991. Στην έκδοση αυτή συμμετείχαν έντεκα συγγραφείς, οι οποίοι πραγματεύονταν τις οικονομικές κυρίως όψεις της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως είχαν διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του 1990. Στη σημερινή προσπάθεια συμμετέχουν είκοσι συγγραφείς από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας μας, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύτερο πεδίο θεσμικών, πολιτικών και οικονομικών πτυχών του φαινομένου της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, φτάνοντας ως το τέλος του 1994. [...]