Το εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και η κοινωνία των πολιτών - Αποστολίδης, Λουκάς Θωμ., 1951- (Ελληνικά Γράμματα, 2002)
"Αν η πόλη έχει καλώς στο σύνολό της, ωφελεί περισσότερο τους πολίτες παρά αν ευτυχεί μεν ο καθένας από τους πολίτες χωριστά, αλλά κλονίζεται στο σύνολό της, διότι ο άνθρωπος και αν ευτυχεί ατομικά παρ΄ όλα αυτά καταστρέφεται μαζί με την πατρίδα του, αν αυτή καταστραφεί, αν δε, στην αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος δυστυχεί, ενώ η πατρίδα του ευτυχεί, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να διασωθεί". «Η εθελοντική προσφορά δεν είναι απλώς έκφραση αλληλεγγύης, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι εκπλήρωση ηθικής ευθύνης, στην οποία μας οδηγεί η συνείδησή μας, ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στο οποίο είμαστε ενταγμένοι. Δεν μπορούμε να ζητούμε μόνον, οφείλουμε και να προσφέρουμε». Από το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κων. Στεφανόπουλο για το βιβλίο