Μετά παρρησίας : πολιτικά δοκίμια - Πολύδωρας, Βύρων Γ. (Όμβρος, 1998)
Είδα τα όσα σχολίασα, ακουμπώντας την πλάτη μου στο βράχο της Ακρόπολης, καθισμένος σταυροπόδι δίπλα από το Ναό του Απόλλωνα σε μια κορυφή του Λυκαίου, αγναντεύοντας το γαλάζιο πέλαγος από ένα παραθύρι του βυζαντινού μοναστηριού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου ή ταμπουρωμένος πίσω από κάποιο Κολοκοτρωνέικο ταμπούρι. Τα είδα όλα αμυντικά. Όμως χωρίς φόβο. Αυτή ήταν-είναι η σκοπιά μου.