Ο πλοίαρχος Κουκ και η εξερεύνηση του Ειρηνικού - Morris, Roger (Μεγάλοι εξερευνητές, 1999)
Αυτό το βιβλίο μας ξεναγεί στη ζωή και στις ανακαλύψεις του πλοιάρχου Τζέιμς Κουκ, καθώς και στον εξωτικό κόσμο που αποκαλύπτουν οι πίνακες των καλλιτεχνών που τον συνόδευσαν στα τρία ταξίδια του (1768-1780) στον Ειρηνικό.