Ο Αδερφός του τριγωνοψαρούλη - Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, 1964- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2003)
Τι μπελάς να έχεις αδερφό τον Τριγωνοψαρούλη, να του μοιάζεις και όλοι να σου το λένε! Κι επιπλέον, να περιμένουν να είσαι σαν κι αυτόν, έξυπνος και καλός! Κι όμως, ο Τριγωνομικρούλης διεκδίκησε να είναι ο εαυτός του και όλοι να τον αναγνωρίζουν και να τον αγαπούν γι' αυτό που είναι, και το πέτυχε, με τη βοήθεια του Τριγωνοψαρούλη βέβαια!