Αν θέλεις να γίνεις γάτα - Dunbar, Joyce (Άγκυρα, 2000)
Ξέρετε τι σημαίνει να μην ξέρεις ποιός είσαι; Το χειρότερο είναι, να μην ξέρουν ούτε κι οι γάτες, που αποφασίζουν να κρατήσουν κοντά τους αυτό το άγνωστο πλάσμα και να του μάθουν τα κόλπα τους. Όσο όμως κι αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να κάνουν το παράξενο πλάσμα να νιαουρίσει, ούτε να περπατήσει αθόρυβα σαν κι αυτές. Τότε κι εκείνο αποφασίζει να κάνει του κεφαλιού του, δηλαδή γίνεται ο εαυτός του. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)