Όταν είναι να φύγει το τρένο - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Ελληνικά Γράμματα, 1999)
Όταν είναι να φύγει το τρένο και λείπει ένα βαγόνι, τον σταθμάρχη τον καημένο αγωνία τον περιζώνει. Παραμύθια Ντορεμύθια από ένα συγγραφέα που δεν γεννήθηκε στην Παραγουάη και δεν σπούδασε βροχοποιός στο Χαστουκιστάν. Ούτε η γιαγιά του ήταν κόρη Ουσάρου αξιωματικού,ούτε ανιψιά Βεδουίνου βροχοποιού. Αλλά ούτε ο ίδιος δεν κατσαρώνει σύρματα τηλεφώνου. Αυτό είναι σίγουρο!