Δι' ευχών των αγίων : Μάρτιος - Φωτόπουλος, Δημήτρης (Παιδικός συναξαριστής, 2003)
Λαυρέντιος ο όσιος ο εκ μεγάρων -- Γρηγόριος ο διάλογος -- Αλέξιος ο όσιος -- Σεραπίων ο όσιος -- Υπάτιος ο επίσκοπος Γαγγρών Ένα δρόμο μακρύ, πολύ μακρύ, ίσως τον πιο μακρύ δρόμο που μπορεί να βαδίσει ένας άνθρωπος, διάλεξαν ν' ακολουθήσουν οι πέντε άγιοι του βιβλίου μας. Βάδισαν τον δρόμο απ' την γη στον ουρανό... κι έμειναν εκεί! Η νέα παιδική σειρά των Εκδόσεων Σταμούλη - με τίτλο "Δι' ευχών των Αγίων - Παιδικός Συναξαριστής" απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, αλλά και σε όσους, όπως οι 'Αγιοι, έχουν παιδική καρδιά! Μας καλεί να ξαναβρούμε μαζί με τα παιδιά μας, το μυστικό που κάνει κάθε ημέρα της ζωής μας ξεχωριστή. Να θυμηθούμε πως στην Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζουμε τους αγίους 365 ημέρες το χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Να ανακαλύψουμε ξανά πως το θαύμα συμβαίνει παντού και πάντοτε. Η σειρά αυτή απαρτίζεται από μηνιαίους τόμους που αφηγούνται με καλογραμμένα και θαυμάσια εικονογραφημένα κείμενα τη συναρπαστική-αυθεντική- ζωή αγίων γυναικών και ανδρών. Ιστορίες που μοιάζουν αλλά δεν είναι παραμύθια ! Οι Παιδικοί Συναξαριστές μιλούν με γνήσια παραδείγματα για την υπομονή, την αγάπη τη συντροφικότητα, την προσφορά και άλλες αξίες απαραίτητες για τη ζωή των παιδιών μας αλλά και τη δική μας ! Κυκλοφορούν ήδη οι τρείς πρώτοι τόμοι Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου Τα βιβλία ανταποκρίνονται στις παιδαγωγικές απαιτήσεις με πρωτότυπη εικονογράφηση και γλώσσα κατανοητή στο πολυτονικό σύστημα, το οποίο γεφυρώνει αιώνες της ελληνικής μας παράδοσης. Κάθε τόμος ολοκληρώνεται με ένα ιδιαίτερα εύχρηστο γλωσσάρι που εξηγεί όρους αλλά και νοήματα της Ορθοδοξίας.