Παραλογή : ποίηση - Γκανάς, Μιχάλης, 1944- (Καστανιώτης, 1998)
Σε πλάθω λίγο λίγο κάθε νύχτα. Έρχεται η μέρα και γκρεμίζομαι μαζί σου. Ολόκληρη δεν θα σε δω ποτέ. Ούτε θα σε έχω. Κάθε φορά πρωτόπλαστα τα μέλη σου και σκόρπια. Έγινα παντοδύναμος για χάρη σου δεν έγινα θεός. Τι να την κάνω τόση παντοδυναμία όταν απαγορεύεται το θαύμα.