Ο Καρυοθραύστης - Hoffmann, Ernst Theodor Amadeus 1776-1822 (Παπαδόπουλος, 1999)
Οταν η μικρή Μαρία παίρνει δώρο χριστουγεννιάτικο έναν Καρυοθραύστη, δεν φαντάζεται καθόλου τις συναρπαστικές περιπέτειες που την περιμένουν! Τη μάχη του Καρυοθραύστη με τον Βασιλιά των Ποντικών, την ιστορία της πριγκίπισσας Πιρλιπάτης με το σκληρό καρύδι...