Γιούσουρι στην τσέπη : μυθιστόρημα - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Περιστέρια, 1999)
«Είναι στ' αλήθεια θαυματουργό το γιούσουρι; Και ποιο είναι το μυστικό του καπετάν Διοκλή; Τι ψάχνει στο βυθό της θάλασσας;» Αυτά απασχολούν τη δωδεκάχρονη Πηνελόπη ένα καλοκαίρι στη θάλασσα. Ώσπου εμφανίζεται ο δεκατετράχρονος Άρης με την παράξενη συμπεριφορά, και η ζωή της αναστατώνεται. "Ακατάδεχτο" τον λέει, σύντομα όμως θα αλλάξει γνώμη. Κάτι άλλο του συμβαίνει, κάτι κρύβουν τα επικίνδυνα καμώματά του. Και γι' αυτό το "κάτι" θα καταστρώσουν μια μέρα ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο με τον καπετάνιο.