Πινόκιο - Collodi, Carlo, 1826-1890 (Παπαδόπουλος, 1998)
Η ιστορία του άταχτου Πινόκιο, του ξύλινου παιδιού με τη μεγάλη μύτη, που έκανε τόσες σκανδαλιές και είπε τόσα ψέματα, ώσπου έγινε στο τέλος... πραγματικό παιδί. Οι εκπληκτικές εικόνες του διασήμου εικονογράφου Κεστούτις Κασπαραβίτσιους δίνουν στην κλασσική αυτή παιδική ιστορία μια νέα διάσταση, που ανοίγει δρόμους σε καινούργιες κι ανεξερεύνητες περιοχές της φαντασίας.