Η Αγγέλικα - Εφταλιώτης, Αργύρης, 1849-1923 (Τα ελληνικά, 2001)
Η Αγγέλικα είναι η καινούρια δασκάλα του χωριού. Ωστόσο, μαζί με τα γράμματα που μαθαίνει στα παιδιά, φέρνει μαζί της κι ένα σωρό συνήθειες της πόλης, πράγμα που δεν αρέσει καθόλου στους χωρικούς. Τη λύση στο πρόβλημα θα φέρει ο πρωτομάστορας Μυζήθρας...