Ο Μπαλζάκ και η κινέζα μοδιστρούλα - Sijie, Dai (Ωκεανίδα, 2000)
Τί μπορεί να συνδέει τον Ονόρε ντε Μπαλζακ με μια Κινέζα μοδιστρούλα που δεν έχει φύγει ποτέ από το χωριό της, κάπου στα βουνά κοντά στα σύνορα του Θιβέτ; Τους συνδέει η μαγεία της τέχνης, που συνεπαίρνει, παρηγορεί και εμπνέει όποιον λαχταρά ν'ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει πέρα από τους καταναγκασμούς και τη μετριότητα της καθημερινότητας.