Τα καλύτερα μου σαββατοκύριακα και βάλε : τριήμερα, Χριστούγεννα, Πάσχα, άδεια από τη σημαία - Πιπιλή, Φωτεινή (Οικολογία, 2004)
Με το βιβλίο αυτό δεν προσπαθώ να ανταγωνιστώ τους πλούσιους ταξιδιωτικούς οδηγούς. 'Αλλο με οδήγησε να καταγράψω τις εικόνες μου από την περιπλάνηση πέντε χρόνων. Ήταν συνειδητή η επιλογή μου να γνωρίσω την Ελλάδα, που, πράγματι, είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου, αλλά με το δικό μου τρόπο. Κριτήριο για την επιλογή των χώρων η ύπαρξη του υδάτινου στοιχείου. Απέφυγα συνειδητά τα γνωστά "κοσμοπολίτικα" μέρη, εκεί όπου μάθαμε να μεταφέρουμε τις θορυβώδεις συνήθειες της πόλης. (...) Ό,τι έζησα θέλησα να μεταφέρω σε όλους όσοι εκτιμούν το διαφορετικό, το ασυνήθιστο· κάπου το δύσκολο, το μακρινό. Αφιέρωμα στην Ελλάδα που δε γνωρίζουμε...