Μονόλογος για τη φωτογραφία - Ριβέλλης, Πλάτων, 1945- (Φωτοχώρος, 2000)
Στο βιβλίο «Μονόλογος για τη Φωτογραφία» ο Πλάτων Ριβέλλης παραθέτει τις προσωπικές του απόψεις για τη φωτογραφία και την τέχνη, και ειδικότερα: την αποτύπωση, την ανάμνηση, την υπέρβαση, την επικοινωνία, τον βιοπορισμό, τη σύνθεση, το ύφος, τη γλώσσα, τα θέματα, τη φόρμα, το περιεχόμενο, τα κριτήρια, την παιδεία, τη διαφήμιση, τη δημοσιογραφία, την τεχνική, το χρώμα, τις γκαλερί, τα μουσεία, τις εκδόσεις, τα φεστιβάλ, τους διαγωνισμούς και πολλά άλλα.