Η πόλη των χιλίων ανέμων - Sa, Shan, 1972- (Εν πλω, 2001)
Τη στιγμή που η αριστοκρατία της Κίνας προσπαθεί να ξεχάσει τις αγριότητες του πολέμου, μια δεκαεξάχρονη μαθήτρια προτιμάει να παίζει το επιτραπέζιο γκο στην πλατεία των Χιλίων Ανέμων. Αλλά δεν ξέρει ακόμη τον αυριανό της αντίπαλο, έναν νεαρό αξιωματικό του ιαπωνικού στρατού. Οι δυο τους προέρχονται από κοντινούς αλλά πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς. Αναμετριόνται, ερωτεύονται χωρίς καμιά κίνηση, ολοκληρωτικά, καθώς η Κίνα υποκύπτει στα χτυπήματα του εισβολέα που σκοτώνει, καίει, βασανίζει. Προς τι ο πόλεμος; Γιατί τόση βία;