Ο θανάσιμος εχθρός μου : μυθιστόρημα - Cather, Willa, 1873-1947 (Σελάνα : Γυναίκες συγγραφείς του κόσμου, 1998)
Η ιστορία μιας ρομαντικής αγάπης που εξελίχθηκε σ' ένα θανάσιμο μίσος· μια λεπτή και διεισδυτική σπουδή στην γλυκύτατη αλλά και σκληρή τιμωρία που μπορεί να είναι ο έρωτας. Η μυθική ζωή της γοητευτικής Μάιρα, στην μυθιστορηματική Αμερική των αρχών του αιώνα μας, ιδωμένη μέσα από το βλέμμα της νεαρής, αθώας, αλλά ευαίσθητης Νέλλυ. Ένα δραματικό αριστούργημα, από τη λαμπερή του αρχή, ως το συγκλονιστικό, ανατρεπτικό του τέλος.