Τα λουτρά της Ελλάδας : περιηγητικός οδηγός - Ζαχαρόπουλος, Κώστας; Μπαρμπίκας, Ηλίας (Καστανιώτης, 2001)
Ταξιδέψαμε σε περισσότερα από 100 λουτρά της Ελλάδας, από τον Έβρο ως τη Νίσυρο και από τους Γαργαλιάνους ως την Αριδαία: σε θέρμες, λουτρονέρια, βρωμονέρια, ψωρονέρια, ομορφονέρια, ιαματικά νερά, λασπόλουτρα, αγιάσματα, spa, ατμοθέρμες, χαμάμια, λίτζα, χαβούζες, άμπλες και άλλα περίεργα. Τις παρατηρήσεις μας, τα συμπεράσματά μας, τις ιστορίες που ακούσαμε στα λουτρά και τις πληροφορίες που ξεθάψαμε από παλιά συγγράμματα καταγράφουμε σ' αυτό το βιβλίο. Δεν είδαμε τα λουτρά μέσα από το πρίσμα της ιαματικής τους ιδιότητας. Ασχοληθήκαμε με την ψυχαγωγία που μπορούν να προσφέρουν. Και σ' αυτή την έννοια πρωταγωνιστές είναι το τοπίο, οι άνθρωποι που θα συναντήσεις και κυρίως το νερό!