Δίκτυα ολοκληρωμένης φροντίδας στην υγεία - Γεωργούση, Ευγενία (Κοινωνία και υγεία, 2000)
Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της πρώτης περιόδου ανάπτυξης του, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αναπτύχθηκαν εσωτερικές δομικές αντιφάσεις, με βασικό πυρήνα την αντίθεση ανάμεσα στην αρχή της ισότητας και την πλήρη ελευθερία πρόσβασης, υπό καθεστώς πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης.