Ο θάνατος της καρδιάς : μυθιστόρημα - Bowen, Elizabeth 1899-1973 (Σελάνα : Γυναίκες συγγραφείς του κόσμου, 1998)
Η ιστορία της ορφανής Πόρσια που αναγκάζεται να συμβιώσει με τους ψυχρούς, υπεροπτικούς συγγενείς της - τυπικούς εκπροσώπους της ανώτερης τάξης - και να γνωρίσει τον εαυτό της μέσα από απανωτές διαψεύσεις. Η ιστορία ενός εφηβικού έρωτα και η δύσκολη πορεία προς την ενηλικίωση μιας νεαρής κοπέλας, καταδικασμένης να αισθάνεται παντού και πάντα ξένη και μόνη. Μια σπουδή στην προδοσία, αλλά και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης καρδιάς.