Τα αγόρια δεν κλαίνε - Askew, Susan (Φύλο και εκπαίδευση, 1994)
Πώς αντιλαμβάνονται η κοινωνία και οι άνθρωποι τι είναι «ανδρικό» και τι «γυναικείο», τι είναι πρέπον και κατάλληλο για τα αγόρια και τα κορίτσια; Γιατί τ' αγόρια πρέπει να είναι σκληρά και επιθετικά και τα κορίτσια υπάκουα κι ευαίσθητα; Γιατί τ' αγόρια να παίζουν με όπλα και τα κορίτσια με κούκλες; Το βιβλίο «Τ' αγόρια δεν κλαίνε» εξετάζει τους παράγοντες που επιδρούν στη διαμόρφωση του κοινωνικού ρόλου του φύλου μέσα από την κοινωνικοποίηση προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στο ζήτημα της διάκρισης των φύλων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο με τον οποίο επιδρά το εκπαιδευτικό σύστημα στη διαμόρφωση του «ανδρισμού» και της «θηλυκότητας»: εντοπίζονται οι διακρίσεις, επισημαίνονται οι αιτίες και δίνονται προτάσεις - απόψεις για συζήτηση.