Συμβουλευτική ζευγαριών : γνωσιακή, συμπεριφοριστική προσέγγιση - Dattilio, Frank M. (Συμβουλευτική ψυχολογία, 1995)
Είναι πλέον συχνότατο το φαινόμενο των ανθρώπων που αναζητούν βοήθεια επειδή βιώνουν δυστυχία, σύγχυση και συγκρούσεις στη σχέση τους με το σύντροφό τους. Η λύση του προβλήματος αφήνεται στον ειδικό που θα εργαστεί με το ζευγάρι, στον ειδικό της ψυχικής υγείας που γνωρίζει πόσο δύσκολη και επίπονη μπορεί να γίνει η διαδικασία της θεραπείας. Με το βιβλίο αυτό οι συγγραφείς καταθέτουν την πολύτιμη εμπειρία τους, προσφέροντας στους ειδικούς της ψυχικής υγείας ένα πλήρες και ολοκληρωμένο θεραπευτικό μοντέλο για την αποτελεσματική παρέμβαση σε ζευγάρια: πρόκειται για το γνωσιακό μοντέλο που δεν περιορίζεται μόνο στη θεραπεία των προβληματικών σχέσεων, αλλά στοχεύει επίσης και στην ενδυνάμωση και ενίσχυση της αρμονίας που ήδη υπάρχει στις κατά βάση καλές σχέσεις. Οι αναλυτικές, επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις και τα ζωντανά παραδείγματα καθιστούν το βιβλίο ένα χρησιμότατο οδηγό και μια άμεση πηγή πληροφοριών για όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν στην καλύτερη επικοινωνία και λειτουργική σχέση των σύγχρονων ζευγαριών.