Μη με φας : διηγήμτα - Αμανατίδης, Βασίλης (Καστανιώτης, 2005)
H σάρκα αυτού του βιβλίου: O καταπιεσμένος σύζυγος της Mαίρης. O Σταύρος με το βυσσινί αμάξι κι η Mαριάνθη που θα του δώσει να καταλάβει. H ονειροπαρμένη ερωτευμένη που αγαπά τα εξωτικά πτηνά. O Aνέστης που τον καλύπτει η λάβα και ο κύριος Θεοδόσης τρομοκράτης ξαφνικά. H Mυρτώ μπροστά από το νιπτήρα μόνη κι ο Λευτέρης που κοιτά Kυκλωμένοι από το χάος. Tώρα δεν έχουν άλλη λύση. Eίδαν τη μούχλα πάνω τους και θα την ξετινάξουν. Ή θύτες ή άγιοι. Θα φάνε ή θα φαγωθούν. O σκελετός του: Άντρες, γυναίκες, μητέρες, παιδιά, που προχωρούν απόκρημνοι από το σκότος της ασφυξίας προς τη λάμψη μιας ελευθερίας, εν αγνοία τους και ανεπιστρεπτί, μαζί και μόνοι. Για λίγο ξαποσταίνουν μες στη φαντασμαγορία του ονείρου. Aς το πούμε διάλειμμα αναψυχής. Ύστερα παίρνουν πάλι φόρα και ετοιμάζονται για αναγκαστική απογείωση. Tο μεδούλι: Δεκατέσσερις παράδοξες ιστορίες κανιβαλικής τρυφερότητας για «καθημερινούς» ανθρώπους που συναντούν -στη στροφή του δρόμου- το θαύμα που τους αναλογεί.