Η μαρουδίτσα που έφερε την πασχαλιά - Δικαίου, Ελένη (Βιβλία για το Πάσχα, 2005)
Μια μικρή μαρουδίτσα γεννιέται στον ολάνθιστο κήπο ενός σπιτιού. Έχει γυαλιστερό κόκκινο φόρεμα με μαύρες βουλίτσες και μπορεί να σκαρφαλώνει στο κοτσάνι μιας μαργαρίτας και να πετάει από λουλούδι σε λουλούδι με τα φτεράκια της. Όμως δεν ξέρει ποια δουλειά ήρθε να κάνει πάνω στη γη. Μέχρι που ακούει ένα παιδικό τραγουδάκι.